MISSIE & DOEL

STICHTING MAD IS BEMIDDELAAR EN STIMULATOR VAN INNOVATIEVE MARITIEME KUNST EN DESIGN.

MAD staat voor non-profit en not-for-profit bemiddeling, promotie en presentatie van hedendaagse maritieme kunst en design. Wat wil zeggen dat de Stichting vanuit kennis, kunde en ruime ervaring voor/met maritieme kunst(enaars) en ontwerpers:

  • werk in en naar opdracht(gevers) begeleidt c.q. kunstbemiddeling aanbiedt aan particulieren, bedrijven en instellingen,
  • maritieme kunst tentoonstelt bij GalleryMaritime Colijnsplaat, de galerie waar 7x per jaar een tentoonstelling wordt georganiseerd uit de selectie van > 40 kunstenaars van o.a. NVZ (Ned.Ver.van Zeeschilders) en Vlaamse Marineschilders.

                                                 MAD staat continue in contact met kunstenaars en ontwerpers met ervaring in expressieve maritieme uitingen van schilderkunst, beeldhouwen, keramiek etc. voor zowel uniek, monumentaal als ruimtelijk werk.

Missie:

         De Stichting zet zich uitsluitend in voor professionele beeldende kunstenaars en ontwerpers waarvan in de scheppende creatie de inspiratie van land, lucht en water tot uiting komt in de verschijningsvorm.

         En, waarbij de scheppingstechnieken in niet alleen in geschilderde vorm op doek, papier of paneel wordt gepresenteerd maar ook in de grote diversiteit van technieken die de kunstenaar ten dienste staan om zijn schepping ruimtelijk vorm te geven.

Voor Stichting MAD reconstrueert beeldhouwer Ludo van Well, met vrijwilligers uit/in Colijnsplaat, van juni 2020/april 2021, de Romeins vrachtvaarder CAUDICARIA.

001_Logo_overzicht_beneficaires_zonder_MAD.JPG